etthundraplus.blogg.se

Allergisk

Kategori: Allmänt

Fick en ordentlig allergichock efter mitt oansvariga Pollysmaskande. Har försökt mota bort den med enbart fett och proteiner men det har väl gått så där...
Maten tills imorgon är förberedd, det ska bli Floridasallad med fläskkött, så det lär ju inte vara dumt. Åter till dieten nu med andra ord, och förhoppningsvis kanske jag har mer karaktär nästa helg.
Hursomhelst, sängdags nu, alarmet är ställt på 02:15 inatt så jag måste sova nu.
Godnatt!



Forgive me father for I have....

Kategori: Allmänt

Nu verkar det som om det kan funka att blogga på surfplattan. Vi får se när inlägget är klart om det gick att publicera.
Just nu mår jag inte så bra, mår lite lätt illa och har lite ont magen. För jag har stoppat i mig onyttigheter ikväll... T köpte en Polly-påse med smak av bilar och jag smakade en av dem igår. Jättegoda! Och nu ikväll låg ju påsen där öppnad och frestande, så jag tryckte i mig hela... Och sen åt jag en stor portion cornflakes med mjölk, för kvällen var ju ändå förstörd. Och som sagt, nu mår jag inte bra. Känns som att jag ska spy.
.
Polly bilar. Inte bra.



Nästan 10%

Kategori: Allmänt

Såja. då var vikten vecka 39 spikad. 118,3 kg! Allstå har jag nu gått ner 4,9 kg, det är ca 10% av mitt totala mål. Då är ju frågan - ska jag belöna mig själv för varje 10 kg eller 10%? Hmm, 10% verkar ju frestande. Men tanken slog mig just så jag vet inte om jag ska köra på det.
Dock fuskade jag lite igår, med 3 st Lindt Lindor Extra Dark, sånna där runda tryfflar ni vet, och lite torrrostade jordnötter, och nog fan är jag allergisk idag.
Jag frågade föressten T om han såg nån skillnad på dessa nästan 5 kg och han sa att det syntes lite bakifrån på midjan.
Jag var föressten och simmade igår!
Jag kom hem kvart i fyra i fredags morse och vaknade 11.40. Då hade ju alltså badet varit öppet i 40 min redan och jag hade ingen aning om vars jag hade badkläderna. Men efter en stunds letande och packande kom jag mig in på badhuset 12.15. Jag hann simma ca 20 min och det blev 20 längder, inte mycket men iallafall en början, och med tanke på mitt ryggont så tyckte jag att jag gjorde rätt så bra ifrån mig. Och nu är 10-kortet köpt, så nu är det bara att fara dit regelbundet.

Smygvägning

Kategori: Allmänt

Skrev ett hyfsat långt inlägg igår på en IPad som min svärmor har fått för att hon har tagit ut skog. Nu har alltså jag lagt vantarna på den eftersom jag menar att det är ett slöseri med resurser att T eller svärmor skulle ha den. Jag skulle kunna bygga upp hela mitt liv kring denna platta, men som det är nu har jag ju den bara till låns, så det känns lite irriterande.
Hursomhelst, inlägget gick inte att publicera, jag använder blogg.se-appen i den, och på något sätt är den offline. Och jag vet inte hur jag ska fixa det.
 
I alla fall så smygvägde jag mig idag, tanken är ju att jag bara ska väga mig på lördagsmorgnar, men jag fick ett infall. 118,6 kg, alltså -4,6 kg so far. Om man räknar på det som jag skrev den 15 sep, 1,5 kg i veckan teorin (siffrorna inom parantes), så har det ju stämt bra hittills. För i så fall ska jag väga ca 118,7 på lördag, och om inte något oväntat händer kommer ju det att gå vägen.
 
v36 123,2 (startvikt)
v37 121,1 (121,7)
v38 119,8 (120,2)
 
Håller förövrigt på att fixa dagen käk, det blir ugnsstekt fläskytterfile, kryddsmör och isbergsallad.
 
 

Bilder kanske?

Kategori: Allmänt

Tisdagen har förflutit i sakta mak och jag känner mig mycket bättre.
Jag körde ju mitt kvällskift igår, och kombinationen gungande säte med svankstöd och värme gjorde nog susen. Idag har jag till och med varit ute och klyvit ved i 2 omgångar. Inte i toppfart, men ändå. Det blev nämligen ingen körning idag, Den senaste tidens regn har gjort det omöjligt att köra torv, och eftersom Malå använder mycket material till värmeverket så ramlar det inte ut tillräckligt för att hålla oss igång. Men imorgon skulle vi få prova torvkörningen, och om allt går vägen så kommer vi igång igen.
Dessutom var jag och handlade idag, men min käre make fick agera bärhjälp, för där tror jag gränsen går, Så middagen för min del blev stekta "kotletter" av fläskytterfilé, en kantarellgräddsås och mjukstekt örtkryddad strimlad vitkål, fänkål, små broccolibuketter och en liten grovriven morot. Inte dumt, och det fannas  kvar till en matlåda imorgon. Grabbarna åt dessutom potatis till det.
Jag tror jag ska börja ta lite bilder på min mat och kanske lägga upp här, det blir kanske lite roligare än med bara en massa text.

Jag slipper :)

Kategori: Allmänt

Och vad får man se när man kikar in på Aftonbladet? Jo - http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17526043.ab :D
LCHF är mest effektivt för viktnedgång, minsann.
 
Förövigt har jag skaffat städhjälp. Dorothé heter hon, och är grymt effektiv. Hon har varit här i tre timmar snart (125:-/h med RUT-avdrag) och har hunnit dammtorka att som går, städat golven, hallen (såg bedrövlig ut!), bytt sängkläder, torkat alla speglar, städat sovrummet (som såg ännu värre ut än hallen) och just nu storstädar hon toaletten. Fantastiskt fint blir det. Och jag slipper, vilket är det bästa av allt. Nu kanske man kan börja röja alla avlastningsplatser när man slipper göra allt det andra. 
 
Ska iväg och jobba strax, blir nog att ta med sig kokta ägg, majonnäs och bacon. 

Söndag kväll

Kategori: Allmänt

Usch vad det känns som att helgen har gått fort. Redan söndag kväll. 
Min diet har det ju varit lite si och sådär med, det funkade bra de första tre dagarna, men sen blev det bara för omständigt. För det första var jag ju tvungen att vänta tills min käre make kom hem innan jag kude få nåt att äta eftersom det var svårt att ens stå på benen i början på veckan. Då när han kom hem fick jag beställa en 200g hamburgare som jag plockade bort brödet ifrån och det funkade ju. Men torsdagen och fredagen åt jag pizza, vilket inte är speciellt LCHF. Och inte har helgen varit bättre. Men det är svårt när man inte riktigt kan laga maten själv, Fast jag har åtminstone inte ätit nåt godis, så det är ju bra. Frågan är ju nu hur det kommer att funka att gå tillbaks till LCHF, hoppas det inte blir alltför tufft.
Suck.

Ryggskottet segrade.

Kategori: Allmänt

Sådär ja, det har varit ganska tyst på den här fronten i nästan en vecka nu. För gissa vad? Ryggskottet kom, såg och sist men inte minst - segrade.
Jag klev upp halv tre i måndags morse, och nog fan hade jag ont, men bet ihop och tänkte klara av dagen. Jag gjorde mig iordning, duschade och fixade fikat. I och för sig, det tog 20 min längre än vanligt, och jag hade stora problem att få på mig sockarna, men målmedveten som jag var skulle jag bara hämta snus i vardagsrummet och sen fara.
Men halvvägs till vardagsrummet högg det till i ryggen, och antingen var det så att benen helt enkelt inte bar, eller att det gjorde för ont att stå upp, men dök gjorde jag. Och där låg jag och grinade och försökte förgäves ta mig upp i en halvtimma, innan jag insåg att det var omöjligt och ropade på T så han vaknade. Med hans hjälp stod jag faktiskt på benen efter en kvart och tog mig tillbaks till sängen med en stol som fick agera typ rullator.
På morgonen gjorde det så ont att jag höll på att kräkas när jag reste mig från toan. Och sen har jag varit sängliggande tills nu. Med hjälp av Alpoxen, snacka om otrevliga biverkningar för dom som har otur, samt muskelavslappnande började jag känna av en förbättring i torsdags. Är fortfarande jättestel och öm, men det är rena barnleken om man jämför med hur veckan startade...

Japp, ett rejält ryggskott.

Kategori: Allmänt

Har stoora problem att ens ta mig framåt, det gör så ONT! Det ska bli intressant att se hur jag klarar av arbetsdagen imorrn. Körningen kommer nog inte att vara nå problem, men när jag ska ut och in i bilen och traktorn... Blir att bunkra värktabletter. Men inte känns det kul. Få se om natten gör det bättre, för just nu är det knappt uthärdligt att gå...
För övrigt är det väl snart dags att gå och lägga mig, fast jag har inte bestämt än när jag ska fara. Funderar på att kliva upp runt halv tre, göra mig klar, och sen bege mig. Hoppas det inte regnar allt för mycket i veckan bara.
Maten imorrn blir nog lite sallad, butiksgrillad fläskytterfile och en creme fraice dip med chili och cheese smak. Eller tzatziki.

Ryggskott?

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen och har ont i ryggen, kan det vara ryggskott på gång? Hoppas inte, det är ett mörker att jobba med ont i ryggen...
Har suttit och pusslat ihop ett diagram på datorn med målvikt, nuvarande vikt samt beräknad vikt, så man får någon framtidstro. Veckans vikt var ju inget att jubla över, hade bara gått ner 0.5 kg, men jag får skylla på mensen.
Annars har ju tidigare erfarenhet visat att jag går ner ca 1,5 kg/v, åtminstone i början, och om man räknar på det kommer jag att ha nått målvikten på 68 kg v 20 nästa år. Men tiden går fort, särskilt när man jobbar i vintermörkret.

Snart 2 veckor

Kategori: Allmänt

Har lagt mig men får ingen ro. Nu har jag kört hyfsat strikt LCHF i knappt två veckor, och det funkar faktiskt den här gången.

Jag håller mig kvar och även fast jag har tillåtit mig själv nu så här i början att få vara lite mer liberal på lördagkvällar efter kl 18, så har det inte spårat ur än. Ikväll åt jag förutom kött, fisk och ägg, lite sallad och två olika dressingar. Sedan gjorde jag egen gräddglass i glassmaskinen med en nypa stevia och två bitar krossad mörk choklad som serverades med ett gäng frysta hallon, drack en dr Pepper Zero, samt åt fyra bitar svingod Lindt Exellence Creme Brulee. Inte bra, det var socker i det sistnämnda, men jag tror det kommer att vara lungt ändå. Känns lite dumt så här i efterhand, jag skulle inte ha behövt äta dom där...

Vad har då hänt under dessa första två veckor? Jo...
...min mens är tillbaks, på gott och ont.
...jag har slutat ta Pulmicort helt, jag behöver det inte
...min användning av Bricanyl har halverats
...jag känner mig inte lika plufsig, känner mig faktiskt redan smalare, haha
...jag är mycket piggare, kan vara att jag sover bättre utan denna astma

Jag har dessutom tagit en del "före"-bilder, vilka inte kommer att publiceras än. Men ska ta nya i början på varje månad, och lagra för framtida bruk.

Har också funderat länge på om jag ska dela med mig av bloggen till släkt och vänner, först hade jag tänkt att bara skriva åt mig själv, men nu funderar jag på att dela med mig ändå. Det är ju inget tvång att läsa, men det blir ju lite som "storebror ser dig" och det kan ju bli en liten extra push.

Men jag tror det kommer att gå vägen den här gången, nu ska fläsket bort!

Då var startvikten spikad

Kategori: Allmänt

Som sagt, den digitala vågen blev fixad och det var inte trevligt någonstans. Vikten den 3 september anno 2013 var makalösa 123,2 kg. Ouch. Tänk att man låter det gå så långt. 
 
Gårdagen var hemsk. Jag var så trött så trött att det var helt sanslöst, mådde olustigt och var trög i skallen som bara den. Det är alltså andra dagen som är absolut värst för min del. Jag var helt virrig käntes det som, kanske inte rätt person att framföra 60 ton efter allmän väg...
 
Och imorse var jag dötrött, låg och drog mig en halvtimma och ville helt enkelt inte kliva upp. Blev en kvart försenad bara därför, och startade dagen med en sockerfri Red Bull, just in case. Men idag har det gått bra, nog har jag varit seg, men inte trött.
Ser fram emot när jag varken är seg eller trött om dagarna, jag vet att det är möjligt eftersom det har funkat förut :)

Mätt och belåten

Kategori: Allmänt

Har kommit hem från jobbet och gjort middag. "Airams kålgott i gryta" från Airam och Annika Dahlqvist LCHF Vardagsmatkokbok. Så nu är jag mätt. Och trött.
Imorgon blir det upp ännu tidigare, då ska vi starta lite smått med torvkörningen. Kl 3 måste jag tvinga mig upp, och dit längtar jag inte.
Min kära make fixade batterier till den digitala vågen idag, så imorrn på morgonen ska det vägas på allvar. Kanske dags att börja notera på naturdiet också då, bara för skojs skull.

Rast på Bäverhult

Kategori: Allmänt

10:15
Fortfarande vid gott mod, sitter överst på Bäverhultsbacken och har precis ätit en matlåda innehållandes 3 ägg, en näve räkor, en klick smör, en klick majonnäs, lite gurka och ett par sockerärtor. Det kändes dock lite konstigt imorse när jag inte satt och småknaprade på mackor/kakor/allmänna kolhydrater på vägen till Skellefteå. Hade med mig tre morötter, varav jag har ätit två. Ok, morötter är väl inte det ultimata LCHF-ämnet men man tager vad man haver.
Det är en regnig och deprimerande dag idag, men kolhydratsreserverna är inte slut än, så jag klarar mig fint. Dock har jag tagit en ipren, jag kände en begynnande huvudvärk och olustkänsla, men det kan ju lika gärna bero på att jag fick lite för lite sömn inatt. Måndagar...
Jag tror den värsta dagen kommer imorrn, vid det här laget har jag ju knappt börjat, så det känns ju inte så farligt än.
Nåja, slut på rasten snart, och dags att fara vidare.

Då var jag där igen...

Kategori: Allmänt

21:55
Jag har inte vågat ställa mig på vågen det senaste året, jag har kännt att jag har gått upp i vikt och att kläderna har suttit tajtare. Det är mest mjukisbyxor som gällt. Imorgon har jag tänkt börja med LCHF, så jag var ju tvungen att kolla nu. Tyvärr funkar inte den digitala vågen, batteriet är stendött, så jag fick ta den gamla analoga. Den visade på strax under 120 kg. Ja jag vet, inte bra.
Nu är ju då tanken att jag ska ta tag i det här en gång för alla, jag har hjärntvättat mig själv ända sen vi kom hem från semestern. Jag har visualiserat hur bra detta kommer att gå, hur jag kan byta tillbaks till de gula varselbyxorna i vinter, köpa snygga scaniakläder i sommar och bara vara allmänt lycklig. För mycket begärt? Vet ej, men prova ska jag. Igen.
Räkor tinar i kylen för tillfället, det ska bli min lunchlåda med kokta ägg och diverse tillbehör. Jag kommer att må skit de närmsta dagarna, och det kommer att bli mycket gnäll här misstänker jag.
Men hursomhelst, förmiddagsskiftet i Malå väntar och jag ska kliva upp kl fyra.

Gonatt.